Grecia este una dintre destinațiile turistice din lume cele mai populare, clasament în lume, top 20 de țări. Potrivit Ministerului grec al Turismului, a națiunii a primit aproximativ 20 de milioane de vizitatori în 2013, un număr mare de o mică țară de 11 milioane. Vizitatorii sunt atrași de plajele din țară și vremea de încredere insorita de vara, viata de noapte, siturile istorice și frumusețea naturală.
Backstreets de fermecător Firá, Santorini

Peste 90% din vizitatori vin în Grecia din alte țări europene, cu toate că în ultimii ani au existat un număr tot mai mare de turiști din alte regiuni ale lumii. Marea majoritate a vizitatorilor ajung în timpul sezonului turistic, care este aprilie până în octombrie. Sezonul de vârf este iulie-august și majoritatea turiștilor și industria turismului sunt concentrate în Creta, Dodecanese, Cyclades, și de Vest Insulele grecești, și în mai mică măsură Peloponez și peninsula Halkidiki din Macedonia. Există încă multe zone pline de satisfacții în circulație a turismului pe scară largă a țării.

Multi vizitatori pentru prima dată ajunge în Grecia, cu imagini specifice în minte și sunt surprinși să descopere o țară cu o astfel de diversitate regională și arhitectural. Celebrele case văruite în alb și biserici cu cupole albastre fermecătoare caracterizează doar o anumita regiune a țării (Insulele Ciclade). Arhitectura variaza foarte mult de la o regiune la alta, în funcție de istoria locală. Vizitatorii vor găsi arhitectura neoclasica în orașele Ermoupolis și Nafplion, clădiri în Grevená și Kozáni otoman-a influențat, case cicladice albe pe insula Paros, și case baroce culori pastel si biserici de pe Corfu. Teren a națiunii este la fel de variat ca patrimoniul arhitectural: plaje idilice, falnic lanțuri muntoase, vai producătoare de vin, se intinde mari de livezi de măslini din sudul, și păduri luxuriante din nord. Obiective istorice Greciei sunt la fel de variate; țara este plină de fel de multe biserici medievale și castele ca ruine clasice și temple.

Harta Grecia (Europa)

Alege destinatia:

Selecteaza tara mai intai...